Ændring i forbrugerklageloven

Vær opmærksom på, at forbrugerklageloven er ændret fra den 1. oktober 2015. Loven kræver, at du som virksomhed skal oplyse dine private kunder om, hvor de kan klage, hvis der opstår en tvist imellem jer. Samtidig er det dit ansvar at kunne dokumentere, at du har givet kunden de rigtige oplysninger.

Klagenævn skal tydeligt fremgå

Har du en hjemmeside, skal det på siden fremgå tydeligt og være let at finde for privatkunden, hvilket klagenævn en eventuel klage skal indgives til. Adressen på klagenævnet skal også stå i teksten. For virksomheder, der er dækket af Håndværkergaranti, er det Håndværkets Ankenævn, der varetager klagerne:

Håndværkets Ankenævn
Islands Brygge 26
2300 København S

Mail: info@hvanke.dk
Hjemmeside: 
www.hvanke.dk
Telefon: 7020 2537 (telefontid mellem klokken 13.00 og 15.00)

Oplys også i generelle forretningsvilkår

Hvis du anvender generelle forretningsvilkår, skal oplysningerne også stå dér. Oplysningerne skal gives forud eller i forbindelse med indgåelse af aftalen.

Husk dokumentation

Opstår der en konkret tvist mellem dig og en privat kunde, hvor du helt eller delvist afviser kundens krav, skal du igen give kunden oplysninger om det rette klagenævn. Det er dig som virksomhedsejer, der skal kunne dokumentere, at du har givet disse oplysninger. Derfor er det vigtigt, at oplysningerne bliver givet på et såkaldt "varigt medie", hvorfra informationen kan gemmes; eksempelvis brev eller mail. Vi anbefaler, at du ikke benytter dig af sms i dette tilfælde.

Hvis du overtræder reglen, kan du blive straffet med bøde i grove eller gentagne tilfælde.

For virksomheder med Håndværkergaranti

Er dit arbejde dækket af Håndværkergaranti, er det en anledning til at gøre dine kunder opmærksom på, at de både er dækket af ankenævn og garantiordning. De er med andre ord sikret ved at kunne klage til en uvildig instans, men også med en økonomisk dækning, hvis de skulle få medhold i deres klage.

Læs mere om at reklamere for Håndværkergaranti

Bliv medlem

Er du ikke medlem? Det kan du blive. Nyd godt af Håndværkergarantien og alle de andre fordele ved at blive medlem. Læs mere her